Σχετικά με εμάς

Σχετικά με εμάς

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Το κέντρο ειδικών θεραπειών Τalkplayce Σαμαντά Σπυριδούλα είναι ένα σύγχρονο κέντρο που δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες πρόληψης, έγκυρης διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης σε  παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες.

 

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010 από τη λογοθεραπεύτρια Σαμαντά Σπυριδούλα και μέχρι σήμερα προσφέρει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, Ψυχολογικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής.

 

Στελεχώνεται από εξειδικευμένους και έμπειρους Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς και Ψυχολόγους.

 

Στόχος της Διεπιστημονικής Ομάδας είναι:

  • H πρόληψη
  • Η διάγνωση
  • Η θεραπεία διαταραχών Λόγου, Ομιλίας, Επικοινωνίας, Σίτισης, Κατάποσης, Μάθησης, Οργάνωσης και Εκτέλεσης Καθημερινών Δραστηριοτήτων, Κίνησης, Γραφής, Ανάγνωσης, Κοινωνικών Δεξιοτήτων καθώς και Συναισθηματικών Δυσκολιών.

 

Στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους και με τη χρήση σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων και εργαλείων παρέχουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες σε κάθε θεραπευόμενο.

Η Φιλοσοφία μας

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ

Στο κέντρο μας πιστεύουμε ότι κάθε άτομο είμαι μοναδικό, με ξεχωριστές δεξιότητες και ιδιαίτερες ανάγκες. Αυτός ακριβώς είναι και ο τρόπος που η ομάδα μας προσεγγίζει και αντιμετωπίζει την κάθε περίπτωση. Για το λόγο αυτό κάθε πρόγραμμα παρέμβασης είναι εξατομικευμένο και δομημένο σύμφωνα με τις ανάγκες του ατόμου και ακολουθώντας τους ρυθμούς του.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δίνουμε έμφαση στην ενεργή συμμετοχή της οικογένειας και όσων βρίσκονται γύρω από το παιδί (σχολείο, φροντιστές) σε όλη τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας. Αναπτύσσοντας μια δυνατή θεραπευτική σχέση με το παιδί και την οικογένεια, οι γονείς εκπαιδεύονται και αποκτούν ρόλο συνθεραπευτή.

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Κάθε περιστατικό αξιολογείται από την ή  τις ειδικότητες που κρίνεται απαραίτητο. Με τον τρόπο αυτό ανιχνεύονται όλες οι πιθανές δυσκολίες και αντιμετωπίζονται ολιστικά, με σκοπό την πρόοδο και την εξέλιξη του παιδιού.

ΕΞΕΛΙΞΗ

Με γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών η ομάδας μας εκπαιδεύεται συνεχώς σε νέα  αξιολογητικά  εργαλεία και θεραπευτικές μεθόδους και ενημερώνεται για τα νέα επιστημονικά δεδομένα.

Ποιοι είμαστε

IMG_20190912_215208

ΣΑΜΑΝΤΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

 

Η Σπυριδούλα γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Πάτρας το 2010. Η πρακτική της άσκηση αφορούσε περιστατικά με αυτισμό, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down, αναπτυξιακές και νευρολογικές  διαταραχές.

 

Έχει εκπαιδευτεί στις μεθόδους  Floortime, ABA (Applied Behavior Analysis), PECS (Σύστημα Εναλλακτικής Επικοινωνίας) και είναι πιστοποιημένη χορηγήτρια του Γλωσσικού Τεστ Λογόμετρο.

 

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για διαταραχές όπως η Δυσπραξία, η Ειδική Γλωσσική Διαταραχή, ο Τραυλισμός, το παιχνίδι στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, η Όραση στις  Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

 

Είναι επιστημονικά υπεύθυνη του  Κέντρου Ειδικών Θεραπειών Talkplayce.

162007049_891182705066015_6510498671094877615_n

ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΝΑΣΙΑ

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

 

Η Νάσια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το τμήμα Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας, αφού ολοκλήρωσε την εξάμηνη πρακτική της άσκηση στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΕ.ΠΑ.ΓΝΗ.).

 

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε σεμινάρια Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, Ψυχιατρικής, Παιδιατρικής Εργοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής. Έχει εργαστεί ιδιωτικά στην παιδιατρική εργοθεραπεία στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά και ως παράλληλη στήριξη σε δημοτικά σχολεία της Κρήτης.

 

Παράλληλα, από το 2000 έως σήμερα, συμμετέχει ενεργά σε κινηματογραφικά εργαστήρια κινουμένου σχεδίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους. Επιπλέον, υπήρξε υπεύθυνη για την αρχισυνταξία της παιδικής εφημερίδας «Ζιζάνιο» για δύο χρόνια. Το 2017 πραγματοποίησε σεμινάριο κινουμένου σχεδίου σε εκπαιδευτικούς του Ηρακλείου, με σκοπό την ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Από το 2018, ζει στην Πάτρα και εργάζεται ως κλινική εργοθεραπεύτρια στο κέντρο Ειδικών Θεραπειών Talkplayce στην Κάτω Αχαΐα, καθώς και ως εκπαιδευτικός στο τμήμα Βοηθών Εργοθεραπευτών του «ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360» στην Πάτρα.